Pažitka
Název:

Čokoládové popraskané sušenky


Čokoládové popraskané sušenky


Ingredience:
Ingredience:
máslo60 g
čokoláda na vaření 44% CARLA Chocolate200 g
cukr krupice100 g
vejce2 ks
hladká mouka230 g
kypřící prášek do pečiva2 lžičky
sůl špetka
moučkový cukr na obalení
Postup přípravy:

Letos mě zaujala novinka – popraskané sušenky. Dají se dělat různé druhy, pomerančové, citronové, vanilkové, kakaové, ale Vendulka si přála čokoládové. Tak máme opravdu extra čokoládové. A jak už to u nás bývá, jedná se o mini verzi. Musím podotknout, že čím větší kuličky uděláte, tak tím víc popraskají, ale praskají i tak méně, než třeba vanilkové a to díky “těžkému čokoládovému těstu”, ale ta čokoládová chuť, je prostě dokonalá!

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo. Používám kvalitní 44% čokoládu na vaření od českého výrobce čokolády CARLA Chocolate. V míse si vyšleháme vejce s cukrem krupice a přidáme vlažnou rozpuštěnou čokoládu. Pak již jen přidáme špetku soli, 2 vrchovaté lžičky kypřícího prášku do pečiva a hladkou mouku. Směs důkladně promícháme a zpracujeme těsto. 
Z těsta tvarujeme kuličky, velikost jsem dělala asi jako lískový oříšek, ale vy si je upečte podle svého gusta. Neupečené kuličky důkladně obalíme v moučkovém cukru a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C cca 10 - 12 minut.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno