Pažitka
Název:

Čokoládové truffles s lyofilizovanými malinami


Čokoládové truffles s lyofilizovanými malinami


Ingredience:
Ingredience:
kvalitní hořká čokoláda250 g
smetana ke šlehání90 ml
máslo20 g
likér Grand Marnier2 lžíce
kůra z jednoho pomeranče dle chuti
sůl špetka
vanilkový extrakt pár kapek
lyofilizované malinycca 30 g
Postup přípravy:

Když se mi poprvé do ruky dostaly lyofilizované maliny, přemýšlela jsem, jaký recept s nimi vymyslím. V tomto vánočním období, kdy se v každé rodině peče cukroví, mě napadlo v rozdrcených malinách obalit čokoládové truffles. Spojení hořké čokolády a kyselých malin je úžasné.

1) Čokoládu si nasekáme nadrobno a dáme do misky.

2) Smetanu dáme do rendlíku a zahříváme, dokud nám nezačne probublávat. V tu chvíli dáme máslo a ihned, jak se rozpustí, stáhneme z plotny.

3) Smetanou přelijeme čokoládu a dobře zamícháme. Čokoláda by se nám měla dobře rozpustit. Pokud se tak nestane, necháme ji nad vodní lázní dorozpustit.

4) Přidáme likér, kůru z pomeranče, špetku soli a vanilkový extrakt. Vše dobře promícháme a necháme v lednici vychladit minimálně 3 hodiny.

5) Po vychladnutí čokoládu vyjmeme z lednice a s pomocí lžíce, kterou si čokoládu vydlabujeme, pak v dlaních tvarujeme kuličky.

6) V misce si podrtíme lyofilizované maliny, které poté přesejeme, abychom v nich neměli semínka.

7) Hotové kuličky obalujeme v malinovém prachu, poté je dáme do papírových košíčků a skladujeme v lednici.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno