Pažitka
Název:

Čokoládovo-borůvkový bezlepkový dort

bez lepku


Čokoládovo-borůvkový bezlepkový dort


Ingredience:
Ingredience na korpus:
rozemleté mandle1/2 hrnku
kokosová mouka1 hrnek
kakao3/4 hrnku
kukuřičný škrob1 lžíce
sojové mléko1 hrnek
kypřící prášek1 lžička
agáve sirup dle chuti
Ingredience na horní část:
bílé tofu250 g
čerstvé borůvky300 g
limetková štáva1 panák
agáve sirup1-2 lžíce
máta drobnosti na zdobení
Postup přípravy:

Tentokrát tu mám pro vás bezlepkový dortík, který si určitě zamilujete. Hlavně pozor, často se mi stává, že v půlce přípravy zjistím, že mám polovinu ingrediencí. Stává se, no!

Všechny suroviny na korpus smícháme dohromady a dáme do formy, o průměru 25 cm. Pečeme 20 minut na 180 stupňů.
Jakmile je korpus upečený, necháme ho vychladnout a vrhneme se na další postup.
Na vchní část rozmixujeme tofu s borůvkami a přidáme panáčka limetkové šťávy. Pokud nemáte limetku, můžete samozřejmě nahradit citronem.
Jakmile máme korpus správné teploty, přidáme borůvkovou směs a dáme do lednice ztuhnout.

Nazdobíme a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Monika Kovančičínová

    zavřít okno