Pažitka
Název:

Čokoládovo-cuketový chlebíček s arašídovou šlehačkou


Čokoládovo-cuketový chlebíček s arašídovou šlehačkou


Ingredience:
Ingredience:
středně velká cuketa, nastrouhaná nahrubo1 ks
kakao50 g
nastrouhaná 70% hořká čokoláda100 g
polohrubá mouka200 g
třtinový cukr240 g
soda1 lžička
kypřící prášek1 lžička
sůl špetka
celá vajíčka2 ks
řecký jogurt200 g
kokosový olej na vymazání formy
burákové máslo dle potřeby
šlehačka ke šlehání dle potřeby
Postup přípravy:

Tenhle chlebíček je hotový raz dva a dokonale vláčný a hlavně plný čokolády. Při podávání doporučuji doplnit šlehačkou ochucenou arašídovým máslem nebo například ořechovou zmrzlinou.

Nejprve si předehřejme troubu na 180°C a vymažeme formu kokosovým olejem. Cuketu nastrouháme nahrubo a dáme včetně šťávy do mísy, přidáme jogurt, vajíčka, cukr a vše dobře promícháme. V jiné míse dáme dohromady mouku, kakao, špetku soli, kypřicí prášek a sodu, poté smícháme jak tekutou tak sypkou část pěkně dohromady. Vsypeme nastrouhanou čokoládu a vše nalijeme do formy. 

Dáme do trouby a pečeme cca 50-55 minut. Poté necháme vychladnout a mezitím si nachystáme ochucenou šlehačku. Smetanu ke šlehání ušleháme pěkně do tuha čím víc tím líp a poté vmícháme burákové máslo , popřípadě můžeme dosladit moučkovým cukrem,ale já osobně nesladím. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno