Pažitka
Název:

Čokoládovo-cuketový chlebíček s jogurtem a ostružinami


Čokoládovo-cuketový chlebíček s jogurtem a ostružinami


Ingredience:
Ingredience:
rozmixovaná cuketa300 ml
hustý jogurt100 ml
hnědý cuker200 ml
hladká mouka200 ml
holandské kakao3 vrchovaté lžíce
hořká čokoláda (nastrouhaná, nasekaná)1 tabulka
jedlá soda1 lžička
prášek do pečiva1 lžička
sůl špetka
vejce2 ks
Postup přípravy:

Zkuste využít sezónní cukety trošku jinak. Věřte, že tento recept vás určitě nezklame a milují jej hlavně děti.

V míse smíchejte rozmixovanou cuketu (včetně šťávy, kterou pustila), jogurt, cukr a vejce. Dobře promíchejte. Vmíchejte mouku, kakao, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl. Míchejte, dokud není vše spojeno. Jemně vmíchejte čokoládu. Vlijte těsto do připravené formy (tukem vymazanou nebo pečícím papírem vystlanou formu 23x13cm) a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 55 – 65 minut, dokud špejle není po zanoření do těsta suchá. Nechte zcela vychladnout a vyklopte z formy. Na polití - rozpusťte kousek čokolády s trochou smetany a polijte jí chlebíček. Nakrájejte na plátky a podávejte s jogurtem nebo kysanou smetanou a zasypejte čerstvými ostružinami. 

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno