Pažitka
Název:

Čokoládovo-dýňový cheesecake


Čokoládovo-dýňový cheesecake


Ingredience:
Korpus:
sušenky1 balení
změklé máslo / nebo 2 rozmačkané babány10 lžic
Náplň:
tvaroh nebo smetanový sýr500 g
dýňové pyré300 g
vejce3 ks
celozrnná mouka2 lžíce
sladidlo (obyčejný cukr asi 100 g) dle chuti
muškátový oříšek špetka
citronová kůra dle chuti
kvalitní čokoláda100 g
Postup přípravy:

Máte rádi cheesecake? Zkuste si jej připravit dle tohoto receptu a vyzkoušejte kombinaci dýně a čokolády.

Nejdříve nakrájejte omytou a oškrabanou máslovou dýni na kousky a dejte vařit asi na 20-25 minut. Poté rozmixujte a máte hotové pyré. Troubu předehřejte na 180°. Sušenky rozdrobte na maličké kousky, přidejte máslo nebo banán a hmotu namačkejte do formy na dort/koláč a dejte na 12-15 minut péct. Mezitím si připravte náplň. Jednoduše vše smíchejte dohromady a poté 1/3 oddělejte a přidejte k ní rozehřátou čokoládu. Světlou náplň nalijte na korpus a poté "pokapejte" tmavou náplní. Dejte péct na dalších 40-50 minut.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Tereza Nešporová

    zavřít okno