Pažitka
Název:

Čokoládovo-kokosová granola


Čokoládovo-kokosová granola


Ingredience:
Ingredience:
ovesné vločky*2 hrnky
kokosové lupínky1 a 1/2 hrnku
strouhaný kokos1/2 hrnku
chia semínka1 lžíce
semínková směs (chia, zlatý len, hnědý len)2 lžíce
kvalitní hořká čokoláda, nahrubo posekaná/nastrouhaná50 - 100 g
kokosový olej5 lžic
agávový sirup či jiné sladidlo3 - 5 lžic
Postup přípravy:

Dneškem jsem zahájila vánoční pečení a snad to nebylo nějaké znamení, dopadlo to totiž neslavně. Pekla jsem kokosové čtverečky, spousta kokosu, kandovaného pomeranče, sušených brusinek a bílé čokolády, prostě samé dobré věci. Vonělo i vypadalo to báječně. První zádrhel přišel s krájením, čtverečky se hodně drobily a rozpadaly a já mám ráda, když vánoční cukroví vypadá úhledně, jeden kousek jako druhý. Pak muž prohlásil, že je to dost suché a prý leda, že bych k nim podávala i sklenici vody. Ach jo. Doma si je sice sníme, ovšem na blog je určitě dávat nebudu. Ještě že jsem mezitím upekla i tuhle granolu. Opět spousta kokosu a čokolády a tentokrát to chutná báječně. Cukroví to sice není, ale jako tip na vánoční dárek pro vaše milé a blízké dobrý, ne?

Troubu předehřejeme na 180°C. Smícháme vločky, kokos a semínka, přidáme kokosový olej a sirup, důkladně promícháme. Nakonec vmícháme čokoládu. Směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme asi 20 minut, dozlatova. Občas promícháme, aby se granola opékala rovnoměrně a nespálila se. V uzavřené dóze vydrží až několik týdnů.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Šišková

    zavřít okno