Pažitka
Název:

Čokoládovo-ořechová bábovka


Čokoládovo-ořechová bábovka


Ingredience:
máslo150 g
cukr krupice200 g
vejce5 ks
hrubá mouka450 g
mléko pokojové teploty (dle potřeby)cca 2 dl
strouhané vlašské ořechy100 g
strouhaná hořká čokoláda100 g
prášek do pečiva1 balíček
tuk a strouhanka či hrubá mouka na vymazání formy
Ingredience:
Postup přípravy:

Bábovka, která příjemně voní po vlašských ořechách....

Utřeme žloutky s máslem a cukrem do pěny. Mouku, ořechy, čokoládu a prášek do pečiva smícháme. Do utřeného základu přidáváme střídavě moučnou směs, mléko a ušlehané bílky. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme při 170 °C v elektrické troubě (v horkovzdušné troubě 150 °C) asi 1 hodinu - zkoušíme špejlí.  Před dopečením teplotu snížíme. Po upečení necháme částečně vychladnout bábovku ve formě, potom vyklopíme a pocukrujeme. Můžeme též polévat čokoládovou tmavou či bílou polevou a zdobit vlašskými ořechy nebo čokoládovou polevu

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno