

| víceprocentní čokoláda | 200 g | 
| máslo | 175 g | 
| vejce | 3 ks | 
| sůl | špetka | 
| vanilkový lusk | 1 ks | 
| cukr krupice | 100 g | 
| bílý jogurt | 120 g | 
| polohrubá mouka | 200 g | 
| kypřící prášek | 1 balíček | 
| třešně | 200 g | 
| třešňový likér | 6 lžic | 
| Na dokončení: | |
| čokoláda | 100 g | 
| třešně | dle potřeby | 
| Ingredience: | 
Třešně s čokoládou - neodolatelné spojení. A tento dezert má oboje.
Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni a vymícháme do hladka. Necháme zcela vychladnout
Vejce se špetkou soli a s cukrem vyšleháme do světlé pěny. Přimícháme semínka vyškrábaná z lusku. Do této směsi přimícháme čokoládovou hmotu. Promícháme a přimícháme jogurt a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vše promícháme. Nakonec vmícháme vypeckované a na kousky pokrájené třešně.
Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto, povrch uhladíme a pokapeme likérem.
Dáme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme cca 30 minut - zkoušíme špejlí.
Necháme vychladnout, rozpustíme čokoládu a moučník jí polijeme. Dozdobíme třešněmi.
Podrobné info: