

| Spodní část: | |
| ovesné vločky | 130 g | 
| tekutina (1:1 mléko:voda) | 300 ml | 
| kokos | 15 g | 
| holandské kakao | 20 g | 
| banán | 1 ks | 
| arašídové máslo | 1 velká lžíce | 
| med nebo jiné sladidlo | 2 lžíce | 
| vaječné bílky | 2 ks | 
| Krém: | |
| polotučný tvaroh ve vaničce | 250 g | 
| tvaroh ve staniolu | 250 g | 
| Šmakoun - lískooříškový krém | 1 balení | 
| tekutina (1:1 mléko:voda) | 200 ml | 
| holandské kako | 20 g | 
| sladidlo | dle chuti | 
| želatina | 1 - 1,5 balení | 
Skvělý dezert k odpolední kávičce nebo ke snídani.
Vločky s tekutinou dáme do hrnečku a začneme vařit. Postupně přidáme rozmačkaný banán, sladidlo, kokos, kakao a nakonec arašídové máslo. Necháme provařit do té doby, než vznikne hustá kaše - tu necháme na cca 15 min zchladit venku. Mezitím si vyšleháme vaječné bílky, které následně přimícháme do lepivé "hmoty" - tuto hmotu dáme do dortové formy vymazanou flórou a vysypanou holandským kakaem. Pečeme cca 15-20min při teplotě 180stupňů. - Poté necháme cca hodinu vychladnout. Mezitím si připravíme krém.
Krém:
 Tvarohy, Šmakouna a tekutinu vyšleháme elektrickým šlehačem a následně přidáme holandské kakao a sladidlo. Želatinu si připravíme dle návodu a smícháme s kakaovým krémem - ihned navrstvíme na spodní vrstvu a necháme minimálně 3 hodiny v ledničce. Dobrou chuť.