Pažitka
Název:

Čokoládový dort


Čokoládový dort


Ingredience:
Čokoládový korpus:
hladká mouka2 hrnky
cukr2 hrnky
kakao3/4 hrnku
kypřící prášek1 vrchovatá lžíce
jedlá soda2 lžičky
sůl špetka
vejce2 ks
olej1/2 hrnku
silná káva (zhruba 3/4 vrchovaté lžičky rozpustné např.)3/4 hrnku
podmáslí1 hrnek
vanilka1 lžička
Máslový krém:
máslo200 g
moučkový cukr2 hrnky
mléko4 lžíce
rum2 lžíce
kakao2 - 3 lžíce
Postup přípravy:

Miluju, když ostatní něco slaví, protože je to příležitost upéct dort! Pokud nevíte, co za dárek, dort je vždycky nejlepší volba. Obzvlášť, pokud je čokoládový a pořádně sladký a tučný. A to tenhle rozhodně je, je totiž nejlepší!

Tentokrát jsme dělala kamarádce k svátku jenom poloviční, ale recept je na velký klasický dort. Pokud budete chtít dělat poloviční jako já, tak jednoduše pečte z půlky surovin.

Čokoládový korpus:

Prvních 6 surovin pořádně promíchejte, přidejte zbytek a pořádně prošlehejte, dokud nevznikne jednolitá hmota. Nalijte těsto do vymazané dortové formy a pečte v troubě na 180°C 45-60 minut.

Máslový krém:

Vše spolu vyšlehejte do tuhého krému.

Upečený a vychladlý (!) dort rozkrojte, potřete ho půlkou krému, přiložte horní část a potřete zbytkem celý dort dokola a z vrchu. Můžete ozdobit, jak se Vám chce například nejjednodušší čokoládovou polevou (50g hořké čokolády + 25g másla rozpustíte v mikrovlnce/vodní lázni).

 

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Martina Vacovská

    zavřít okno