Pažitka
Název:

Čokoládový fondán - aneb hříšné čokoládové mističky


Čokoládový fondán - aneb hříšné čokoládové mističky


Ingredience:
Ingredience:
máslo70 g
kvalitní hořká čokoláda140 g
vejce2 ks
cukr120 g
hladká mouka3 lžíce
Postup přípravy:

Ideální dezert pro chvíle kdy potřebujete rychle něco pro útěchu.

V misce nad parou nebo v mikrovlnné troubě rozpustíme čokoládu nalámanou na kousky spolu s máslem.

V jiné misce ušleháme vece s cukrem a pak přidáme mouku. Pořádně prošleháme a přidáme rozpuštěnou čokoládovou směs.

Nalijeme do 4 zapékacích misek a pečeme na 180°C asi 15 minut

Podávat můžeme s ovocem a zakysanou smetanou, se zmrzlinou… kreativitě se meze nekladou.

Nádherné chvíle (nejen) s tímto dezertem přeje Lenka

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Elly Kolaříková a Lenka Mastešová

    zavřít okno