Pažitka
Název:

Čokoládový koláč z ricotty


Čokoládový koláč z ricotty


Ingredience:
Ingredience:
ricotta250 g
vejce3 ks
máslo40 g
čokoláda150 g
cukr nebo xylitol (nemusí být)1 lžíce
mléko4 lžíce
kukuřičný škrob (klidně bramborový)2 lžíce
sůl (sníh) špetka
Postup přípravy:

Mám pro vás další tip na recept, když vás honí mlsná. Je s čokoládou, ricottou a navíc bez mouky! Tak pojďme na to.

Čokoládu rozehřejeme s máslem. Dobře to jde v mikrovlnné troubě, ale zkoušejte to při nízkém výkonu a po krátkých intervalech. Vždy pečlivě promíchejte, až je hmota tekutá, hladká a lesklá.

Oddělíme si bílky a žloutky. Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Žloutky šleháme s cukrem do lehké pěny, potom ji přidáme do misky k čokoládě.

Promícháme, přidáme mléko, škrob a ricottu. Pečlivě promícháme. Poté do směsi stěrkou opatrně vmícháme sníh. 

Troubu rozehřejeme na 170°C.

Formu si vyložíme papírem na pečení.

Těsto nalijeme do formy a pečeme 35 - 40 minut. 

Necháme mírně zchladnout, vyklopíme na mřížku a nejlepší je vychlazený druhý den z lednice 

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno