Pažitka
Název:

Čokoládový krém (poleva)


Čokoládový krém (poleva)


Ingredience:
Ingredience:
smetana ke šlehání (min 31%) dle potřeby
čokoláda dle potřeby
Postup přípravy:

Měl jsem problém s čokoládou na dortech. Je mnoho možností - rozehřát čokoládu s máslem, 100%ním tukem atd. Vždy ale po ztuhnutí se dort špatně krájel. Čokoláda praskala, a pokud byla ve vyšší vrstvě, tak šla i špatně krájet. A teď jsem se dozvěděl výbornou vychytávku.

Množství závisí na velikosti moučníku a složitosti zdobení.

Zahřejeme smetanu (nesmí se vařit!!!) a zalijeme s ní čokoládu. Rozmícháme dohladka.
Čokoláda je hodně řídká, takže jí necháme vychladnout. Čím chladnější, tím tužší. 
Pokud chceme jako polevu, tak použijeme po vychladnutí jako polevu. Ale lze použít i jako krém. A to tak, že po vychladnutí šleháme asi 5 minut ručním šlehačem. A poté necháme ještě několik hodin chladnou - nejlépe přes noc. Potom potřeme nebo dáme do zdobičky a zdobíme. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno