

| Ingredience: | |
| vypeckované datle | 200 g |
| smě oříšků (kešu, vlašské, mandle) | 200 g |
| agávový sirup/med | 4 lžíce |
| nepražené raw kakao | 8 lžic |
| zralé avokádo | 2 ks |
| kokosový olej | dle potřeby |
Tento recept jsem poprvé zahlédla u Kačí na blogu MyCookingDiary.cz, podle něj jsem ho také poprvé zkoušela. Nadchla mě totiž jeho chuť. Jedním slovem-mňamka.
Nejdřív si rozmixováním oříšků, datlí, sirupu a 3 lžic raw kakaa připravíme korpus.
Do formy si dáme pečící papír a hotovou tužší směs na něj vyklopíme a rukou jemně rozprostřeme.
Připravený korpus dáme na půl hodiny do mrazáku.
Do mixéru si poté dáme vypeckované oloupané avokádo, 5 lžic raw kakaa, sirup a lžíci kokosového oleje. Hotovou směs nalijeme na připravený korpus, rozetřeme stěrkou a dáme na dvě hodiny do mrazáku. Po vyjmutí dortu z mrazáku ho ještě posypeme rozdrcenými oříšky a je to.
Podrobné info: