

| Korpus: | |
| datle (předem namočené) | 200 g |
| nepražené kakao | 6 lžic |
| kokosová mouka | 2 hrnky |
| vlašské ořechy | 2 hrnky |
| Krém: | |
| datle (předem namočené) | 300 g |
| voda z namočených datlí | 3/4 hrnku |
| kokosový olej | 10 lžic |
| nepražené kakao | 10 lžic |
| vanilkový extrakt | 1 lžíce |
| Čokoládová poleva: | |
| kokosový olej nebo kakaové máslo | 10 lžic |
| nepražené kakao | 4 lžíce |
| agávový sirup | 2 lžíce |
Narozeninový, pro syna. Chtěl hooodně čokoládový dort, a byl z něj nadšený. Raw varianta dortu typu Pařížan nebo Harlekýn je mimořádně chutná!....ale těch datlí tam teda padlo.
Korpus:
Datle slijeme a spolu s kakaovým práškem rozmixujeme dohladka. Smícháme v míse s kokosovou moukou a namletými ořechy. Těsto si rozdělíme na dva díly.
Krém:
Datle slijeme a spolu s kakaovým práškem rozmixujeme dohladka. Kokosový olej rozpustíme ve vodní lázni, přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme na hladký a hustý krém. Rozdělíme si na tři díly.
Celou dortovou formu vyložíme potravinářskou fólií a na dno rovnoměrně zatlačíme první vrstvu korpusu. Naneseme první vrstvu krému a dáme do lednice. Po zatuhnutí vrstvy opakujeme - korpus a krém.
Čokoládová poleva:
Polevu připravíme ve vodní lázni a rovnoměrně jí polijeme dort a tupým nožem rozetřeme třeba i po obvodu. Dáme do lednice zatuhnout.
Posledním dílem krému dort ozdobíme pomocí zdobítka s libovolným nástavcem. Použít můžete také strouhaný kokos nebo mleté ořechy, jedlé květy atp.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: