Pažitka
Název:

Čokoládový raw dort


Čokoládový raw dort


Ingredience:
Korpus:
datle (předem namočené)200 g
nepražené kakao6 lžic
kokosová mouka2 hrnky
vlašské ořechy2 hrnky
Krém:
datle (předem namočené)300 g
voda z namočených datlí3/4 hrnku
kokosový olej10 lžic
nepražené kakao10 lžic
vanilkový extrakt1 lžíce
Čokoládová poleva:
kokosový olej nebo kakaové máslo10 lžic
nepražené kakao4 lžíce
agávový sirup2 lžíce
Postup přípravy:

Narozeninový, pro syna. Chtěl hooodně čokoládový dort, a byl z něj nadšený. Raw varianta dortu typu Pařížan nebo Harlekýn je mimořádně chutná!....ale těch datlí tam teda padlo.

Korpus:

Datle slijeme a spolu s kakaovým práškem rozmixujeme dohladka. Smícháme v míse s kokosovou moukou a namletými ořechy. Těsto si rozdělíme na dva díly.

Krém:

Datle slijeme a spolu s kakaovým práškem rozmixujeme dohladka. Kokosový olej rozpustíme ve vodní lázni, přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme na hladký a hustý krém. Rozdělíme si na tři díly.

Celou dortovou formu vyložíme potravinářskou fólií a na dno rovnoměrně zatlačíme první vrstvu korpusu. Naneseme první vrstvu krému a dáme do lednice. Po zatuhnutí vrstvy opakujeme - korpus a krém.

Čokoládová poleva:

Polevu připravíme ve vodní lázni a rovnoměrně jí polijeme dort a tupým nožem rozetřeme třeba i po obvodu. Dáme do lednice zatuhnout.

Posledním dílem krému dort ozdobíme pomocí zdobítka s libovolným nástavcem. Použít můžete také strouhaný kokos nebo mleté ořechy, jedlé květy atp.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno