Pažitka
Název:

Conchiglioni con ricotta e spinaci


Conchiglioni con ricotta e spinaci


Ingredience:
Ingredience:
těstoviny conchiglioni250 g
čerstvá ricotta250 - 300 g
čerstvé lístky špenátu150 g
sůl špetka
pepř špetka
olivový olej trochu
nastrouhaný sýr Gran Moravia dle potřeby
loupaná nebo pasírovaná rajčata (1 plechovka
čerstvá bazalka pár lístků
menší cibule1 ks
žloutek1 ks
Postup přípravy:

Obří mušle, neboli „conchiglioni“ jsou skvělou těstovinou, kterou můžeme použít na řadu receptů. Oproti klasickým malým druhům těstovin jsou výjimečné tím, že je můžeme naplnit různými krémy a nechat třeba zapéct v troubě. 

Vznikne nám z toho potom neskutečně vynikající večeře!! Není to nic těžkého a vy se pak můžete před kamarády pochlubit svým kuchařským uměním!

Dneska si uděláme conchiglioni s mojí oblíbenou ricottou a špenátem – výborná kombinace náplně, kterou už známe z domácích raviolůMusím se přiznat, že docela dlouho jsem hledala conchiglioni v obchodech a hodně dlouho mi trvalo než jsem je našla, možná budete mít větší štěstí než já, pokud si ale nevíte rady já je našla v krámku Gran Moravia v Liberci, tak pravděpodobně je budou mít i v jiné pobočce, která je k vám nejblíž.

Postup:

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Zuzana Miličková

    zavřít okno