

| Ingredience: | |
| conchiglioni (velké mušle) | 170 g |
| cibule | 1/2 ks |
| menší mrkev | 1 ks |
| celer | 80 g |
| rajčata | 150 g |
| čerstvá kapie | 320 g |
| provensálské bylinky | 1 lžíce |
| olej | 2 lžíce |
| růžová sůl | dle chuti |
| cottage sýr | 200 g |
| domácí čerstvý sýr | 140 g |
| nastrouhaná mozzarela | 130 g |
| nastrouhaný ementál | 100 g |
| sekaný polníček | 30 g |
| vejce | 1 ks |
| sůlžová sůl | dle chuti |
| bílý pepř | dle chuti |
| uzená mletá paprika | dle chuti |
I když kvůli prckovi volím většinou drobné druhy těstovin, tyhle obří mušle jsem zkrátka musela mít. Úplně se nabízely k naplnění a zapečení v omáčce.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu na skus. Množství volte podle velikosti zapékací misky. Mně to vyšlo na cca 20ks.
Zeleninu očistíme. Na oleji opečeme dozlatova posekanou cibuli, nastrouhanou mrkev a celer, poté přidáme na kousky pokrájenou kapii a rajčata. Okořeníme, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Omáčku rozmixujeme.
Na náplň smícháme sýry s polníčkem a vejcem, přidáme koření a směsí naplníme uvařené vychladlé těstoviny.
Na dno pekáčku nalijeme omáčku a posadíme do ní naplněné mušle. Zapékáme při 180 stupních 20 minut.