Pažitka
Název:

Consommé z bizona


Consommé z bizona


Ingredience:
Ingredience:
kosti bizona1500 g
velká cibule i se slupkou2 ks
studená voda4 l
bizoní maso750 g
česnek1/2 hlavičky
sůl1 lžička
cukr špetka
mrkev150 g
celer150 g
pórek1/2 ks
bobkový list2 ks
hřebíček6 ks
pepř1 lžička
petrželové stonky dvazek
Na pročištění:
bizoní maso500 g
mrkev150 g
celer200 g
pórek1/2 ks
bílky4 s
Postup přípravy:

Tento recept se za účasti trpělivosti vždy odmění lahodnou chutí. Zapneme pomalý hrnec a táhneme, táhneme, však víme, co je pro ty nejlepší vývary třeba, no ne?

Nejprve si upečeme kosti. Vložíme je na plech s pečícím papírek a pečeme v předehřáté troubě 180°C.

Jakmile jsou kosti upečené, přendáme je do pomalého hrnce a zalijeme vodou. Cibuli překrojíme na polovinu a řeznou plochou ji opečeme na pánvi.

Zeleninu nakrájíme na velké kousky a vše přidáme do pomalého hrnce. Přidáme maso a veškeré koření. Hrnec zapneme na stupěň I na 8 hodin. Poté necháme vychladnout.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno