

| Ingredience: | |
| kohout nebo slepice | 1 ks |
| malé cibulky | 200 g |
| slanina | 200 g |
| žampionů | 200 g |
| máslo | 100 g |
| hladká mouka | 40 g |
| olej | 50 ml |
| dobré červené víno | 1 l |
| vývar drůbeží | 1 l |
| cibule | 1 ks |
| mrkev | 2 ks |
| stroužek česneku | 5 ks |
| svazek bouquet viz. poznámka | 1 ks |
| sůl | 1 kávová lžička |
| studené máslo na kostičky | 100 g |
| čerstvě mletý pepř |
Vyzkoušejte si klasiku francouzské kuchyně, která se nápaditě podobá receptu na hovězí po burgundsku. Což není náhodou! Tento recept pochází právě z oblasti Burgundska. Když se začtete v kuchařkách o oblastech, kde se hojně připravuje na víně bílém.