Pažitka
Název:

Cous cous salát s cizrnou


Cous cous salát s cizrnou


Ingredience:
Ingredience:
sušené hrozinky (cca 2 hodiny odmočené ve vodě)50 g
sušená rajčata nakrájená na kostičky100 g
cous cous500 g
cizrna200 g
čerstvý listový špenát1 pytel
černé olivy (nakrájené na plátky)200 g
sůl špetka
pepř špetka
kurkuma špetka
sweet chilli sauce dle chuti
olivový olej trochu
Postup přípravy:

Dochuťte solí a pepřem dle potřeby....

Uvařte ve vodě dle návodu cous cous, do kterého přidáte půl lžičky kurkumy.

Dále uvařte cizrnu (je lepší ji mít přes noc odmočenou ve vodě.) Až budete mít cous cous a cizrnu uvařenou, propláchněte je studenou vodou a vložte do mísy.

Na pánvi si rozehřejte olivový olej a poté nechte chvilku orestovat špenátové listy, až se trošku smrsknou pokapte je sweet chilli omáčkou. Řádně promíchejte a přidejte do mísy s cous cousem. Dále přidejte nakrájené olivy, rajčata a hrozinky.

Vše řádně promíchejte, dochuťte solí a pepřem dle potřeby a můžete servírovat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
pazitka.cz

    zavřít okno