

| Ingredience: | |
| smetana ke šlehání | 600 ml |
| vanilkový lusk | 1 ks |
| žloutky | 6 ks |
| cukr | 150 g |
| třtinový cukr | na karamel |
Kdo by si nezamiloval smetanový dezert s lahodným karamelem na povrchu?
Vanilkový lusk rozřízneme a vnitřek vyškrábneme nožem, dáme do smetany a svaříme, (lusk svaříme se smetanou a pak ho vyjmeme) necháme vychladnout a pak přidáme ušlehané žloutky s cukrem. Vše smícháme a dáme do malých mističek, které vložíme do pekáčku s vodou. Troubu nastavíme na 100 stupňů a zahřejeme, pak vložíme pekáček a pečeme hodinu. Necháme vychladnout, dáme přes noc do ledničky a druhý den jemně posypeme třtinovým cukrem a flambovací pistolí opálíme, až se vytvoří zlatý karamel.
Podrobné info: