Pažitka
Název:

Créme Brulée - Irská káva


Créme Brulée - Irská káva


Ingredience:
Ingredience:
žloutky4 ks
krupicový cukr + na posypání3 lžíce
whiskey2 lžíce
káva60 ml
smetana165 ml
vanilkový lusk1 ks
Postup přípravy:

Pokud právě dumáte nad tím, jak vtěsnat dokonalost do jedné malé misky, mám pro vás řešení. Stačí si připravit toto vylepšené créme brulée. A čím je tak výjimečné? Obsahuje smetanu, vanilku, kávu a whiskey. To vše je korunováno karamelovou krustou. No... prostě dokonalost.

Žloutky s cukrem šleháme tak dlouho, dokud směs nezesvětlá a nezíská dvojnásobný objem. 

V kastrolku zahřejeme smetanu, kávu a whiskey. Vanilkový lusk rozřízneme, vyškrábneme semínka a vše přidáme do smetany. Přivedeme k varu, vyndáme vanilkové lusky a za stálého míchání, ještě horkou směs, lijeme k našlehaným žloutkům.

Pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 40 minut ve vodní lázni. 

Necháme zcela vychladnout. 

Rovnoměrně posypeme krystalovým cukrem, který opálíme flambovací pistolí. Vznikne tak ona úžasná karamelová krusta.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Kristýna Klejdusová

    zavřít okno