Pažitka
Název:

Créme brülée


Créme brülée


Ingredience:
Ingredience:
smetana ke šlehání600 ml
vanilkový lusk1 ks
žloutky6 ks
cukr150 g
třtinový cukr na karamel
Postup přípravy:

Kdo by si nezamiloval smetanový dezert s lahodným karamelem na povrchu?

Vanilkový lusk rozřízneme a vnitřek vyškrábneme nožem, dáme do smetany a svaříme, (lusk svaříme se smetanou a pak ho vyjmeme) necháme vychladnout a pak přidáme ušlehané žloutky s cukrem. Vše smícháme a dáme do malých mističek, které vložíme do pekáčku s vodou. Troubu nastavíme na 100 stupňů a zahřejeme, pak vložíme pekáček a pečeme hodinu. Necháme vychladnout, dáme přes noc do ledničky a druhý den jemně posypeme třtinovým cukrem a flambovací pistolí opálíme, až se vytvoří zlatý karamel.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno