Pažitka
Název:

Crostini s uzeným lososem a balzamikovým krémem


Crostini s uzeným lososem a balzamikovým krémem


Ingredience:
Ingredience:
tmavá celozrnná bageta dle potřeby
bílý balzamikový krém Kalamáta s pomerančem a citrónem dle chuti
uzený losos dle potřeby
tvaroh dle potřeby
plátky citronu dle potřeby
snítky pažitky dle chuti
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Crostini jsou vlastně takové české jednohubky. Patří k nejoblíbenějším italským předkrmům. Jedná se o opečené krajíčky chleba nebo bagety s nejrůznějšími druhy pomazánek nebo oblíbených lahůdek. A protože miluji uzeného lososa, zvolila jsem tuto "rybí" variantu. Lososa jsem nechala marinovat v bílém balzamikovém krému s příchutí pomeranče a citrónu. Vyzkoušejte je a zamilujete se na první sousto.

Plátky uzeného lososa potřeme balzamikovým krémem a necháme ho v lednici cca 30 minut odležet. Bagetu nakrájíme na plátky a necháme je opéct v troubě. Opečené plátky bagety potřeme lehce olivovým olejem. Každý plátek namažeme tvarohem, poklademe uzeným lososem a ozdobíme citrónem. Naservírujeme na talíř, ozdobíme balzamikovým krémem, snítkou pažitky a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno