

| Ingredience: | |
| jablka | 250 g |
| skořicový cukr | 1 lžíce |
| vlašské ořechy | 1 velká hrst |
| Drobenka: | |
| polohrubá mouka | 70 g |
| haldká mouka | 70 g |
| cukr krupice nebo krystal (nebo i třtinový) | 70 g |
| máslo | 80 g |
| Na servírování: | |
| kysaná smetana | dle chuti |
| jahody | dle chuti |
Crumble podávejte vlažná s kopečkem kysané smetany a ozdobené jahodami, ale je výborný i studený!
Drobenka: dejte si na kostky nakrájené máslo, mouku a cukr a vypracujte drobenku. To znamená, že prsty směs tak dlouho zpracovávejte, až se začne hezky „žmolkovat“ a nebo to dejte do robotu a je to bez práce.
Jablka oloupejte, nakrájejte na menší kostičky, promíchejte se skořicovým cukrem a dejte na dno zapékací nádoby (nebo malých misek), Zasypte jablka vlašskými ořechy, drobenkou a dejte péct do vyhřáté trouby.
Péct - 40 minut při 180°C.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ