Pažitka
Název:

Crumble s ovesnými vločkami, švestkami, jablky, vlašskými ořechy, přírodním Šmakounem a skořicí bez přidaného cukru

bez BKM, pokud se použijí bezlepkové vločky, případně quinoa, tak i bez lepku


Crumble s ovesnými vločkami, švestkami, jablky, vlašskými ořechy, přírodním Šmakounem a skořicí bez přidaného cukru


Ingredience:
Ingredience:
ovesné vločky340 g
Alsan Bio200 g
vypeckované švestky316 g
jablka7 ks
pomleté vlašské ořechy hrst
přírodní Šmakoun50 g
mletá skořice dle chuti
Postup přípravy:

Úžasný rychlý koláč, který zvládne každý. Není to žádná novinka, ovesných koláčů nebo-li crumble je plný internet. Já jsem se jej rozhodla připravit s jablíčky, švestkami, skořicí, ořechy a ještě si přidat zdroj kvalitních bílkovin a to v podobě Přírodního Šmakouna. Musím říct, že se moc povedl. Úžasná snídaně či svačinka, kterou si můžete dopřát bez výčitek, MŇAM...

Ovesné vločky nasypeme do zapékací mísy, přidáme oloupaná, vydlabaná, nahrubo nastrouhaná jablka, pokrájené vypeckované švestky, najemno nastrouhaného Přírodního Šmakouna, namleté vlašské ořechy, posypeme skořicí a zalijeme ve vodní lázni rozpuštěným Alsanem, případně máslem. Vše společně zamícháme, uhladíme a navrch pokrájíme jablíčka na plátky, já si trošku hrála a vykrájela na ozdobu z jablíček srdíčka a následně jsem již jen před zapečením poprášila mletou skořicí.
Připravený koláč vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 200°C přibližně 45 minut, prostě nechat rozpéct a zavonět a je to.

Přeji dobrou chuť.

Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno