Pažitka
Název:

Cuketa a patizon v křupavé krustě

vegetariánský recept


Cuketa a patizon v křupavé krustě


Ingredience:
Ingredience:
menší cuketa1 ks
patizon1/2 ks
ovesné vločky100 g
tvrdý sýr (40%)100 g
česnek2 stroužky
grilovací koření2 lžičky
vejce2 ks
olej1 lžíce
Postup přípravy:

Z cuket už jsem letos uvařila - upekla skoro vše od slaného po sladké. Když jsem přemýšlela nad úpravou další várky cuket, vzpomněla jsem si jak na mě na FB vykouklo asi před týdnem video, kde cuketu obalovali ve směsi strouhanky s kořením a smažili. A tak jsem to zkusila, jen strouhanku nahradila ovesnými vločkami a smažení nahradila pečením v troubě. Myslím, že tím vznikla celkem zdravá a chutná večeře nebo svačina k vodě.

Cuketu nakrájíme na cca 1 cm silná kolečka, lehce posolíme a necháme na talíři "vypotit". Patizon si očistíme a také nakrájíme na zhruba 1 cm silné plátky.
Ovesné vločky rozmixujeme, přidáme najemno nastrouhaný sýr, nastrouhaný česnek a koření.
Plátky zeleniny namáčíme v rozšlehaných vejcích a obalujeme ve směsi s ovesných vloček. Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pokapeme olejem.
Pečeme při 180 stupních zhruba 20 minut.
Podáváme s různými dresinky.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno