Ingredience: | |
mladá cuketa | 1 ks |
olej | 2 lžíce |
kmín | špetka |
sůl | špetka |
Inspirujte se tímto jednoduchým, ale chutným receptem a připravte si cuketu na kmíně, která může být lehkou teplou snídání nebo večeří.
Do kastrůlku na rozehřátý olej dáme kmín, aby se otevřel, což trvá několik sekund. Neměl by se připálit. Potom přidáme cuketu, kterou jsme nakrájeli na co nejtenčí plátky (max 2mm). Orestujeme, promícháme a zakryjeme pokličkou, aby se cuketa dusila ve vlastní šťávě. Vodu nepřidáváme. Za chvíli netrpělivě nahlédneme, promícháme a podle intuice necháme dohotovit. Vše je poměrně rychlé a jednoduché. K večeři stačí přidat dobré křupavé pečivo nebo toustík.
Dobrou chuť!