

| Ingredience: | |
| České Ghíčko | dle potřeby |
| cuketa | 1 ks |
| bílá cibule | 1 ks |
| Šmakun | 50 g |
| česnek | 1 stroužek |
| baby grilovací koření | dle chuti |
| cherry rajčata | 4 ks |
| červená paprika | 1/4 ks |
| kuskus | 4 lžíce |
| olivový olej | dle potřeby |
| rýžová smetana Soyatoo | 2 lžíce |
| umeocet | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| Příloha: | |
| brambory | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| olivový olej | dle potřeby |
| tymián | dle potřeby |
Pokud máte chuť na lehké, velmi chutné a navíc výživné dietní jídlo je tento oběd právě pro vás. Já jsem si moc pochutnala a vážně jsem se musela hodně přemlouvat, abych nesnědla i porci, kterou jsem schovala pro manžela.
Cuketu rozpůlíme vejpůl, vydlabeme, vnitřek vyhodíme, cuketu zevnitř osolíme a pokapeme olivovým olejem, dáme na plech s pečícím papírem a následně připravíme náplň.
Na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme najemno nastrouhaného šmakouna, společně s kuskusem bez jakékoliv předchozí úpravyř, současně pidáme nakrájená rajčata a papriku, nejlépe najemno, vzniklá směs se bude lépe plnit, přisypeme baby grilovací koření, osolíme, krátce prohřejeme, sundáme z plotny a vmícháme rýžovou smetanu, kterou jsme si ochutili dle vlastní chuti Umeoctem, solí a špetkou cukru. Pokud tolerujeme mléčné výrobky můžeme místo této kombinace přidat samotný bílý jogurt, celou směs zamícháme a vzniklou směsí cuketu naplníme. Naplněnou cuketu pokapeme olivovým olejem, přiklopíme alobalem, aby nedošlo k vysušení a pečeme na 180°C přibližně 20 minut, aby nám cuketa změkla. Nakonec alobal sundáme a pár minut ještě zapečeme. Pokud máte raději šťavnatou, tak již odklopené nepečte.
Já si připravila jako přílohu brambory pečné ve slupce na tymiánu a soli.
Brambory jsem omyla, pokrájela na měsíčky a vložila na plech s pečícím papírem, osolila a pokapala olivovým olejem, pekla jsem společně s cuketou.