Pažitka
Název:

Cuketa v česnekovo-sýrovém těstíčku s bramborovým pyré a dipem z červené řepy

vegetariánský recept


Cuketa v česnekovo-sýrovém těstíčku s bramborovým pyré a dipem z červené řepy


Ingredience:
Ingredience:
velká cuketa1 ks
červená řepa1 ks
brambory0,5 kg
česnek5 stroužků
tvrdý sýr20 dkg
vejce1 k
hladká mouka1 hrnek
voda či mléko1 hrnek
sldká mletá paprika1 lžička
zakysaná smetana nebo kvalitní jogrut200 ml
máslo50 kg
řepkový olej dle potřeby
sůl dle chuti
petrželka dle chuti
tymián dle chuti
Postup přípravy:

Cuketová sezóna pokračuje a já přidávám recept, který dává tip na to, jak třeba zásobu cuket zpracovat v chutné variantě. Pokud milujete placky na všechny způsoby, jdeme do toho!

Nejprve si omyjeme cuketu (bez loupání) a nakrájíme na tenká kolečka cca 0, 5 cm a vysušíme z ní ubrouskem nadbytečnou vodu. Červenou řepu, brambory a česnek oloupeme. Připravíme si těstíčko, ve kterém pak budeme cuketu obalovat. Do misky vlijeme hrnek vody, vsypeme hrnek hladké mouky, vejce, sladkou papriku, 20 dkg tvrdého sýru, 4 stroužky prolisovaného česneku, tymián a sůl. Vše důkladně promícháme, aby nebyly ve směsi hrudky. Těsto nesmí být ani řídké ani husté...prostě tak akorát a dáme na půl hodiny odležet do lednice. Na přípravu dipu si na struhadle nastrouháme syrovou červenou řepu najemno, prěbytečnou šťávu slijeme, vmícháme zakysanou smetanu spolu s prolisovaným stroužkem česneku a solí, zamícháme a vychladíme v lednici. Nyní si na pánvi rozpálíme olej na nejvyšší stupeň a mezitím obalujeme cuketu v těstíčku. Poté vkládáme obalené cukety do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Brambory uvaříme doměkka, slijeme, přidáme máslo, rozmixujeme a přidáme čerstvě nakrájenou petrželku. Přeji dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Petra Masařová

    zavřít okno