

| Ingredience: | |
| cuketa | 1 kg |
| hladká mouka | 250 g |
| anglická slanina | 200 g |
| gouda | 200 g |
| olej | 50 ml |
| vejce | 5 ks |
| česnek | 4 stroužky |
| menší cibule nebo šalotka | 1 ks |
| majoránka a další bylinky | dle chuti |
| prášek do pečiva | 1 ks |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Cukeťák…takhle říká moje kamarádka Simona fantastický směsi cukety, sýru, uzeniny a vajec, kterou máte do hodinky upečenou, na stole a už se stačí jen přemluvit, abyste ten plech nesež….celej ještě za tepla. Cuket je pořád habaděj, takže jestli nevíte co s nima, určitě si upečte Simonin Cukeťák!!
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi. Cuketu nastrouháme nahrubo a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Přidáme cibuli se slaninou, sýr nastrouhaný nahrubo, vejce, olej, bylinky, prolisovaný česnek, sůl, pepř, mouku s práškem do pečiva a důkladně vše promícháme. Celou směs nalejeme do vymazanýho a strouhankou vysypanýho pekáčku a pečeme v předehřátý troubě na 180 stupňů cca 45 minut dozlatova.
Podrobné info: