Pažitka
Název:

Cukeťák na plech

vegan


Cukeťák na plech


Ingredience:
Ingredience:
cuketa700 g
uzené tofu (vařená cizrna či čočka)200 g
hraška50 g
celozrnné mouky (kdo je bezlepkář Hraška)50 g
prášek do pečiva2 čaj. lžičky
cibule2 ks
česnek3-5 stroužku
olivový olej50 g
majoránka2 čaj. lžičky
sůl špetka
pórek nebo petrželka hrst
Postup přípravy:

Jedna z inspirací na zpracování přerostlých cuket je cukeťák. Jelikož máme zásobu cuket, pečeme tuto dobrotu často a v různých kombinacích. Cuketu není potřeba oškrábat ani vydlabat. Jen si ji nastrouháme na jemno a po 15 min vymačkáme přebytečnou vodu.

Do těsta můžeme přidat cokoliv co máme rádi a vždy je to moc chutné. Pro inspiraci: nastrouhané uzené tofu, vařenou cizrnu nebo fazole (zlehka promixujeme), vařenou červenou nebo zelenou čočku (doporučuji přidat trochu rajského protluku). Pokud nemám uvařené luštěniny, jednoduše přidám z konzervy ;-).
Chceme-li bezlepkovou variantu celozrnnou mouku nahradíme Hraškou. 

Jak na to:


Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Iveta Ondruchová

    zavřít okno