Pažitka
Název:

Cuketová bábovka


Cuketová bábovka


Ingredience:
Ingredience:
mouka (kombinujeme hladkou s polohrubou)350 g
skořice špetka
jedlá soda1/2 lžičky
kypřící prášek1 ks
cukr180 g
vejce3 ks
řepkový olej200 ml
cuketa nastrouhaná nahrubo300 g
zakysaná smetana1 kelímek
Postup přípravy:

I stará česká klasika lze pojmout netradičně a to třeba přidáním cukety. Budete se divit, ale je to úžasná kombinace. Cuketa dodá bábovce vláčnost a znamenitou chuť.

Prosáté suché ingredience (cukr, mouku, skořici, sodu a kypřící prášek) nasypeme do mísy a přidáme mokré ingredience (vejce, smetanu a olej).

Ze všech surovin vymícháme těsto, do kterého nakonec přidáme ještě nastrouhanou cuketu. Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 stupních cca 50 - 55 minut.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Veronika Ondrušová a Lenka Merxová

    zavřít okno