Ingredience: | |
mouka (kombinujeme hladkou s polohrubou) | 350 g |
skořice | špetka |
jedlá soda | 1/2 lžičky |
kypřící prášek | 1 ks |
cukr | 180 g |
vejce | 3 ks |
řepkový olej | 200 ml |
cuketa nastrouhaná nahrubo | 300 g |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
I stará česká klasika lze pojmout netradičně a to třeba přidáním cukety. Budete se divit, ale je to úžasná kombinace. Cuketa dodá bábovce vláčnost a znamenitou chuť.
Prosáté suché ingredience (cukr, mouku, skořici, sodu a kypřící prášek) nasypeme do mísy a přidáme mokré ingredience (vejce, smetanu a olej).
Ze všech surovin vymícháme těsto, do kterého nakonec přidáme ještě nastrouhanou cuketu. Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 stupních cca 50 - 55 minut.
Podrobné info: