Ingredience: | |
cuketa | 1 ks |
cibule | 1 ks |
střední brambory | 4 ks |
máslo | 1 lžíce |
hladká mouka | 1 lžíce |
vývar | 1,5 l |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
čerstvý kopr | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Už fakt nevím, do čeho všeho cuketu přidat. Už tady na stránkách mám spoustu receptů na její využití a tentokrát jsem se inspirovala polévkou z jednoho webu od uživatelky Jitky (Angel 666), která ji dělala bez brambor, ale zato s houbovými škvarečky a vmíchaným vajíčkem. Ty jsem dala jen pro sebe, neboť můj choť houby nemusí. A zkuste ji, je výborná, s houbami i bez.
Nejprve na másle zesklovatíme cibuli, tu zasypeme moukou a upražíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme chladným vývarem, dobře rozmícháme a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Podle potřeby osolíme. Po cca 10 minutách přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a vaříme ještě cca 7 - 10 minut. Nakonec vmícháme smetanu pokojové teploty, prohřejeme a po odstavení vmícháme posekaný kopr. Můžeme ještě dokyselit troškou octa.
Pokud chcete přidat houbové škvarečky, tak je upražte zvlášť na pánvi s olejem, osolené a okmínované.