Pažitka
Název:

Cuketová kyselice s brambory a koprem


Cuketová kyselice s brambory a koprem


Ingredience:
Ingredience:
cuketa1 ks
cibule1 ks
střední brambory4 ks
máslo1 lžíce
hladká mouka1 lžíce
vývar1,5 l
zakysaná smetana1 kelímek
čerstvý kopr dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Už fakt nevím, do čeho všeho cuketu přidat. Už tady na stránkách mám spoustu receptů na její využití a tentokrát jsem se inspirovala polévkou z jednoho webu od uživatelky Jitky (Angel 666), která ji dělala bez brambor, ale zato s houbovými škvarečky a vmíchaným vajíčkem. Ty jsem dala jen pro sebe, neboť můj choť houby nemusí. A zkuste ji, je výborná, s houbami i bez.

Nejprve na másle zesklovatíme cibuli, tu zasypeme moukou a upražíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme chladným vývarem, dobře rozmícháme a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Podle potřeby osolíme. Po cca 10 minutách přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a vaříme ještě cca 7 - 10 minut. Nakonec vmícháme smetanu pokojové teploty, prohřejeme a po odstavení vmícháme posekaný kopr. Můžeme ještě dokyselit troškou octa.
Pokud chcete přidat houbové škvarečky, tak je upražte zvlášť na pánvi s olejem, osolené a okmínované.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno