Pažitka
Název:

Cuketová nádivka


Cuketová nádivka


Ingredience:
střední cukteta2 ks
tvrdý sýr150 g
čerstvá kapie1 ks
uzené maso150 g
jarní cibulka1 ks
kysaná smetana1 kelímek
vejce4 ks
koření na zeleninu dle chuti
sůl špetka
pepř špetka
česnek dle chuti
hladká mouka podle oka
prášek do pečiva1 balíček
anglická slanina100 g
sádlo trošku
Ingredience:
Postup přípravy:

Na konci léta nás děda zásobuje obrovskou spoustou cuket. Nikdy jsme je nijak zvlášť nemusela, ale v posledních 2 letech jsem jim přišla na chuť. Je to moc dobra zeleninka s mnohostranným použitím :) A tady je jeden skvělý způsob jak cukety upotřebit :)

Cuketu nastrouhat nahrubo a vymačkat šťávu. Přidat nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, najemno nakrájenou kapii, uzené maso, jarní cibulku. Vmíchat kysanou smetanu rozmíchanou se žloutky, kořením na zeleninu, osolit, opepřit (popřípadě přidat trocha prolisovaného česneku). 

Zahustit hladkou moukou s práškem do pečiva. Nakonec vmíchat sníh z bílků. 

Směs vložit do pekáčku. Povrch posypat na drobounko nakrájenou anglickou slaninou. Upečeme.

Když se nádivka na povrchu zatáhne, potřeme sádlem, aby měla lepší barvičku.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno