

| Ingredience: | |
| České Ghíčko Bio | dle potřeby |
| vydlabaná, očištěná cuketa | 1/2 ks |
| cherry rajčátka | 8 - 10 ks |
| pórek | 50 g |
| tymián | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| datlový sirup | dle chuti |
| nať celeru | dle potřeby |
| voda | dle potřeby |
| rýže basmati | dle potřeby |
Domácí rajčátka, cuketky, bylinky, to prostě svádělo k jejich zužitkování.
Rajčata a cuketa jsou naše oblíbené suroviny v kuchyni, stejně jako České Ghíčko, které dodá připravovaným pokrmům jedinečnou chuť. Omáčka u dětí frčí, tato je jedna z našich oblíbených a já si na ni pochutnala společně se synem. Rychlá, snadná omáčka, když pospícháte, a nebo chcete mít rychle vařeno.
Než se pustíme do samotné přípravy omáčky, očistíme si a pokrájíme zeleninu.
Na Ghí orestujeme pokrájený pórek, přidáme pokrájenou cuketu, rajčata, osolíme, zamícháme a dusíme, dle potřeby podlijeme vodou.
Když máme zeleninu měkkou, přidáme bylinky, čerstvý tymián a petrželovou nať, dosladíme datlovým sirupem.
Připravenou omáčku rozmixujeme dohladka, podáváme s oblíbenou přílohou, my si ji dali s rýží.