Pažitka
Název:

Cuketová pizza


Cuketová pizza


Ingredience:
Ingredience:
nastrouhaná cuketa450 g
marinované tofu100 g
vejce1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Náplň:
rajčata bez slupky200 g
sůl dle chuti
sušená bazalka dle chuti
česnek1 stroužek
černé olivy dle chuti
kukuřice dle chuti
Kešuparmazán:
rozmixované kešu dle potřeby
lahůdkové droždí dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Mám ještě spoustu cuket, uf. Letos máme mimořádnou úrodu, ale co s tím pořád? K tomu jsem ještě po návratu z cest sklidila další. Slepice i ovce už dostaly taky svůj příděl.

Pizza má cuketový korpus, je bez mouky, ale veganská není, protože tam je vajíčko. Když nemáte svoje domácí jako já ani bio, a nebo chcete vegan verzi, použijte lněné semínko rozmixované a smíchané s troškou vody. Ingredience na náplň si dejte samozřejmě podle toho, co máte rádi vy. Nahoru jak kdo, já si teď ulítávám na kešuparmazánu. Pizza je fakt dobrá a myslím, že nadchne i ty strávníky, kteří by cuketu dobrovolně nejedli.

Cuketu oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme jádřinec. Nastrouháme najemno i s tofu, přidáme vejce a sůl a vypracujeme vlhké těsto. Rozprostřeme a vyválíme ve formě (plechu) dotenka s okraji a dáme péct při 180°C do vyschnutí a zezlátnutí. Poznáte to tak, že se začnou odlepovat okraje. U mě to trvalo asi hodinu, dělala jsem dvojnásobnou várku na velký plech.

Potom korpus vyndáme z trouby a potřeme směsí rozmixovaných rajčat se solí, bazalkou a česnekem a vmíchanými olivami a kukuřicí. Zasypeme kešuparmazánem. Vyrobíme ho z kešu a lahůdkového droždí smíchaných v poměru 1:1, společně se solí rozmixujeme. Pizzu dáme ještě na asi 10 minut péct.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno