Pažitka
Název:

Cuketová polévka s avokádem a uzeným lososem


Cuketová polévka s avokádem a uzeným lososem


Ingredience:
Ingredience:
menší cuketky2 ks
zralé avokádo1 ks
zakysaná smetana1 kelímek
zeleninový vývar / kuřecí1 litr
sůl1 špetka
pepř1 špetka
olivový olej1 lžíce
limetka1 ks
uzený losos / grilovaný2 plátky
čerstvý kopr1 hrstička
opečené mini-bagetky4 ks
Postup přípravy:

Dnes jsem se rozhodla spočítat recepty na polévky, které jsem pro svou dceru vytvořila. U čísla 45 jsme to vzdala. Čím častěji je vařím, tím víc mám tendence experimentovat a hledat nápady v zahraničních kuchařkách. K této polévce jsem se inspirovala v Kolumbii. Je to originálně studený avokádový krém a chutná opravdu skvěle. Pro dceru jsem ji udělala ale teplou a byla také výtečná, tedy aspoň podle jejích spokojeného výrazu a prázdného talíře. 

Cuketu nakrájejte na kostičky a lehce orestujte na olivovém oleji. Restovanou cuketu zalijte vývarem a vařte doměkka. 
Pokud chcete podávat polévku teplou, tak k uvařené cuketě přidejte avokádo a rozmixujte dohladka.
Pokud budete polévku podávat studenou, tak nechte vývar s cuketou nejprve vychladit a pak mixujte s avokádem. 
Avokádo je na tepelnou úpravu poněkud citlivé, má tendence hnědnout a hořknout.
Rozmixovanou polévku již dále nevařte a snažte se omezit i ohřívání. 
Polévku dochuťte kysanou smetanou, šťávou z citronu, nebo limetky, solí a pepřem dle chuti. 
Podávejte s kysanou smetanou, lososem a bylinkami. Nezapomeňte na kopr, který chuť polévky jen příjemně umocní.

Studenou polévku podávejte ve sklenici na kostkách ledu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno