

| Ingredience: | |
| cuketa | 400 g | 
| pórek (bílá i zelená část) | 200 g | 
| smetanový sýr | 150 g | 
| olej | 1 lžíce | 
| cibule | 1 ks | 
| česnek | 1 stroužek | 
| máslo | 1 plátek (2cm) | 
| vejce | 2 ks | 
| zeleninový vývar | 1 l | 
| sůl | dle chuti | 
| mletý pepř | dle chuti | 
| nakrájená pažitka | 2 lžíce | 
| Krutony: | |
| starší rohlíky | 3 ks | 
| olej | 1 lžíce | 
Cuketu i pórek máme u nás doma všichni rádi, tak proč i nedopřát dobrou polévku.
Rohlíky nakrájíme na kostičky a v pánvi na rozehřátém oleji je osmažíme.
Zeleninu očistíme a z cukety odstraníme semena.
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, cuketu na kostky a pórek na jemné půlměsíčky.
V hlubším hrnci na rozehřátém oleji restujeme cibuli a česnek. Po dvou minutách přidáme cuketu, zalijeme polovinou vývaru a pod pokličkou vaříme slabým varem 15 minut.
Mezitím dáme do menšího kastrolu na rozehřáté máslo nakrájený pórek.
Přidáme špetku soli a pepře, restujeme, přidáme 2 lžíce vody a dusíme 10 minut.
Cuketu v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem a dolijeme zbytkem vývaru.
Uvedeme k varu, přidáme sýr, rozšlehaná vejce a necháme 2 minuty vařit.
Na závěr metličkou prošleháme, přidáme podušený pórek a podle potřeby dochutíme.
Na talíři posypeme pažitkou a osmaženými rohlíkovými krutonky.
Podrobné info: