Pažitka
Název:

Cuketová polévka s tymiánem


Cuketová polévka s tymiánem


Ingredience:
Ingredience:
cibule2 ks
česnek3 stroužky
olej, máslo, nebo ghí2 lžíce
sůl2 lžičky
horká voda nebo zeleninový vývar2 l
přerostlá cuketa (oloupaná, bez semen)1 ks (cca 1-1,5kg)
sušený tymián1 lžíce
mletý kmín1 lžička
domácí vegeta2 lžíce
kváskový chleba1 velký krajíc
listy lichřeřišnice dle chuti
chleba k podávání
olivový olej k podávání
Postup přípravy:

Je zahuštěná domácím kváskovým chlebem. Musím se pochlubit, trénuju už nějakou dobu pečení bochníku, protože se mi ten sice kváskový, ale z domácí pekárny po 6 letech omrzel. Zatím nemám tolik zkušeností k tomu, abych o tom něco napsala. Je to úplně jiný level, celkem věda. A tak neúspěchy jsou, i když ne takové, aby se chleba nedal konzumovat... řeším třeba: sakra, jak jen udělat velké bubliny ve střídce, lepší kůrku atd. Do polévky tedy padl krajíc normálně poživatelného chleba. Chlebovou strouhanku, která je na zahušťování taky super a změna, doma nevedu. Není totiž ani šance ji udělat! Polévka je vhodná pro milovníky lehčích zeleninových polévek a zahrádkářům pomůže udat další kus. Jo dýně a cukety se letos povedly!

Oloupanou  nakrájenou cibuli s utřeným česnekem osmahneme na tuku, osolíme a vložíme na větší kostky nakrájenou cuketovou dužinu. Promícháme, přidáme tymián, kmín a vegetu a zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Vaříme asi 15 minut, vložíme nakrájený chléb a pak rozmixujeme ponorným mixérem

Jednoduchá rychlá dobrota. Já si teď servíruju hodně oliváč snad do všeho.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno