Pažitka
Název:

Cuketová zeleninová omáčka se zelenými fazolkami a špagetami

bez BKM, vajec, pokud se zvolí bezlepkové špagety rovněž bez lepku


Cuketová zeleninová omáčka se zelenými fazolkami a špagetami


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
bílá cibule1/2 ks
petržel1 ks
pesto z řapíkatého celeru a česneku1/2 lžičky
bílá špičatá ředkev150 g
střední cuketa, vydlabaná a očištěná1 ks
zelené fazolky2 hrsti
pórek30 g
rýžová smetana Natumi3 lžíce
sůl dle chuti
voda dle potřeby
Příloha:
celozrnné špagety dle potřeby
Postup přípravy:

Jednoduchá, snadná, ale výborná omáčka ke špagetám. Nechtělo se mi vymýšlet nic složitého, měla jsem chuť na něco bez masa a lehkého. Zelené fazolky jsme dlouho neměli a cuket máme velkou zásobu ze zahrádky. Vznikla velmi jemná omáčka, ale zároveň příjemně aromatická po přidaném pestu.

Na Ghí orestujeme pokrájenou bílou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu, bílou ředkev, najemno pokrájenou petržel, osolíme, lehce podlijeme vodou. Vody udržujeme tolik, aby se nám omáčka nepřichytila. 
Když je zelenina měkká přidáme pórek, zelené fazolky, pesto z celeru, rýžovou smetanu a krátce prohřejeme. Podáváme s oblíbenou přílohou. Já nám připravila celozrnné špagety.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno