Pažitka
Název:

Cuketové koule plněné sýrem

vegetariánský recept


Cuketové koule plněné sýrem


Ingredience:
Ingredience:
jemně nastrouhaná cuketa250 g
jemně nastrouhaný uzený eidam150 g
vejce2 ks
škrobová moučka7 lžic
třešničky mozzarelly15 - 20 ks
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
tuk na smažení dle potřeby
Dip:
tvaroh250 g
sladká mletá paprika1 lžička
drobně nakrájená cibule1 ks
nakrájená pažitka3 lžíce
mléko na naředění
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Máte rádi překvapení na talíři? Zkuste cuketovo-sýrové těsto naplnit mozzarellou, nivou, nebo tvarůžky.

Tvaroh naředíme mlékem na námi požadovanou hustotu. Přidáme zbývající suroviny, dobře promícháme a dáme vychladit.

Z cukety vymačkáme přebytečnou vodu. V míse cuketu osolíme, opepříme, přidáme sýr, vejce a škrob a vypracujeme těstíčko. Hustota by měla být jako na bramborové knedlíky.

Lžící klademe do dlaně hromádky těsta, do kterých vtiskneme kuličky sýru a poté vytvarujeme koule. 

Vkládáme je do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a pozvolna smažíme do zlatavé barvy. 

Podáváme s vychlazeným dipem.

Poznámka:

Množství škrobové moučky berte jako orientační. Hodně záleží na tom, kolik vody zbude po vymačkání v nastrouhané cuketě. Podle potřeby škrob přidáme.

Množství mozzarelly a utvořených koulí závisí na množství těsta v dlani. Na náplň je vhodná i niva nebo tvarůžky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno