Pažitka
Název:

Cuketové matjesy


Cuketové matjesy


Ingredience:
Ingredience:
pevné menší cukety (cca 20 cm dlouhé)2 ks
cibule2 ks
nové koření6 kuliček
pepř10 kuliček
bobkový list3 ks
rostlinný olej (ne olivový)2 lžíce
ocet3 lžíce
cukr1 lžička
sůl dle chuti
Postup přípravy:

První vypěstované cukety jdou každoročně na tuhle lahůdku. Věřte nebo ne, ale chutnají opravdu jako rybí matjesy.

Cuketu nakrájíme na plátky o síle cca 4 - 5mm, kdo chce, může cuketu oloupat. Cibuli nakrájíme na kolečka. Vložíme do misky spolu s kořením a důkladně osolíme, cca 1PL soli. Promícháme  a necháme 2 hodiny odpočinout a pustit šťávu. Občas můžeme promíchat.
Po uplynulé době přilijeme ocet, olej a vmícháme cukr. Ochutnáme, případně dochutíme. Necháme odležet alespoň jeden den v chladničce. Podáváme vychlazené.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno