Pažitka
Název:

Cuketové rizoto


Cuketové rizoto


Ingredience:
Ingredience:
rýže na rizoto150 g
středně velká cuketa1 ks
šalotka1 ks
česnek1 stroužek
olivový olej1 lžíce
zeleninový vývar450 ml
máslo2 lžíce
nastrouhaná citronová kůra1 lžička
nastrouhaný parmezán50 g
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Z cukety se dá vykouzlit spousta úžasných dobrot. Např. cuketové placičkysladký chlebíček nebo třeba lehký salát. Já jsem si pro vás dnes připravila recept na skvělé a rychlé cuketové rizoto. Díky pořádné dávce másla a parmezánu bude rizoto krásně jemné a krémové. Cuketu můžete do rizota klidně nakrájet na kostičky, já ji raději strouhám nahrubo, aby se s rýží hezky spojila.

V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, česnek a restujeme cca 5 minut. Vsypeme rýži a za stálého míchání restujeme dalších 5 minut. K rýži přidáme cca 150 ml vývaru a pomalu vaříme, dokud se všechen vývar neabsorbuje. Vmícháme nahrubo nastrouhanou cuketu, zalijeme zbytkem vývaru a vaříme do změknutí rýže. Pánev sundáme z ohně, přidáme máslo, citronovou kůru, nastrouhaný sýr, ochutíme solí a ihned podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno