Pažitka
Název:

Cuketové "tacos"


Cuketové "tacos"


Ingredience:
Ingredience:
cuketa2 ks
vejce1 ks
kukuřičná mouka3 - 4 lžíce
sůl dle chuti
Náplň:
mleté hovězí maso250 g
koření Fajitas dle chuti
česnek2 stroužky
sůl dle chuti
rajčata dle potřeby
červená cibule1 ks
čerstvý koriandr dle chuti
naložené papričky jalapeňo dle chuti
zakysaná smetana dle potřeby
srirachi nebo tabasco dle chuti
Postup přípravy:

Jelikož odjíždíme v neděli na lyže, musíme do té doby dojíst, co skrývá ve svých útrobách lednice a okolí. Ze včerejšího chilli con carne zbylo trochu mletého masa, fazole nikoliv, v šuplíku 2 cukety, nějaká rajčata, zbytek koriandru, otevřená zakysaná smetana, pár koleček naložených jalapeňo... prostě kombinace skvělých chutí. Brouzdala jsem po Pinterestu a našla jsem na jednom zahraničním blogu cuketové placky tacos. Sice jsem to udělala podle sebe, ale inspirace byla jasná.

Cukety nastrouháme najemno, osolíme a necháme pustit v cedníku cca 20 minut šťávu. Pak ji opravdu důkladně vymačkáme dosucha. Vložíme do misky, přidáme vejce, kukuřičnou mouku a případně dosolíme. Dobře promícháme.
Troubu předehřejeme na 200°C. Plech vyložíme pečícím papírem, já jsem už nemastila, ale příště radši trochu postříkám olejem v rozprašovači, lépe se nám placky sloupnou z papíru. Pečeme asi 25 minut, až půjdou sloupnout a okraje budou trochu hnědé.
Maso orestujeme na oleji, osolíme, okořeníme a přidáme česnek. Malinko podlijeme a dusíme cca 10 minut. Rajčata, cibuli a koriandr nadrobno nasekáme, promícháme.
Hotové placky plníme masem, rajčatovou směsí, jalapeňo papričkami, zakápneme zakysanou smetanou a srirachou a posypeme koriandrem.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno