Pažitka
Název:

Cuketové tagliatelle s mletým masem


Cuketové tagliatelle s mletým masem


Ingredience:
Ingredience:
mleté maso500 g
mrkev1 ks
pórek - střední část hrst
celer kousek
rajský protlak1 plechovka
vývar3 dcl
sůl dle chuti
oregano dle chuti
cuketa4 ks
sýr na posypání
olej2 lžíce
česnek1 stroužek
Postup přípravy:

Je třeba odlehčit (smích). Zvolit cuketu místo těstovin je opravdu skvělý a chutný nápad.

Na oleji necháme zezlátnout pokrájený pórek a nastrouhanou mrkev s celerem. Přidáme mleté maso, které necháme zatáhnout, rajský protlak a koření, podlijeme vývarem a dusíme cca 15-20min. Mezitím si škrabkou na zeleninu vytvoříme cuketové tagliatelle. V hluboké pánvi rozpálíme olej, vhodíme do něj oloupaný a rozmáčknutý celý stroužek česneku. Necháme chvíli ovonět olej, česnek vyjmeme, vložíme porci cukety a párkrát prohodíme, aby se ohřála. Podáváme s masovou směsí posypané sýrem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno