Pažitka
Název:

Cuketové zelí


Cuketové zelí


Ingredience:
Ingredience:
velká cuketa3 ks
cibule3 ks
sádlo3 lžíce
kmín dle chuti
cukr dle chuti
ocet dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Máme jich na zahradě všichni opravdu hodně. A každý rok řešíme to samé, co s těmi cuketami? Tip na moje milované:

V hrnci rozpustíme sádlo a necháme na něm zesklovatět na jemno pokrájenou cibuli. Potom přidáme nastrouhanou oloupanou cuketu bez jádřinců. Směs osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, cukr a ocet. Směs necháme dusit, dokud se neodpaří přebytečná voda.

Horké zelí vložíme do sklenic, na plech položíme utěrku, na ní vyskládáme naplněné a uzavřené sklenice víčky vzhůru, ale tak, aby se nedotýkaly (jinak by mohly prasknout) a zalijeme je vodou. Na plechu musí být alespoň 1,5-2 cm vody. Dáme plech asi na 8 minut do předehřáté trouby na 80 °C, aby se zelí nerozvařilo.

Cuketové zelí je výborné a nenadýmá, takže opravdu doporučuji. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno