

| Ingredience: | |
| brambory nastrouhané na jemno | 350 g |
| cuketa nastrouhaná na hrubo | 350 g |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| červená cibule nakrájená na jemno | 1 ks |
| česnek nakrájený na jemno | 5 stroužků |
| vejce | 2 ks |
| mouky Jizerky | 4 lžíce |
| prášek do pečiva | 1 ks |
| niva | hrstka |
| Doporučuji: | |
| kyselé okurky | dle chuti |
Venku mámé krásné babí léto, doma jsou poslední zásoby domácích cuket a také čerstvě vykopaných brambor na zimu. Když jsem přemýšlela, co uvařím k sobotnímu obědu, napadl mě bramborák. Na bramborákách, ale nemám ráda, že jsou plné oleje a ten z nich přímo i odkapává. Proto jsem se rozhodla, že je pojmu trochu netradičně a prostě jinak. Nedávno jsem si pořídila krásné bílé univerzázní mističky, které se dají použít jak na desert, tak na slané pečivo a vypadají báječně.
Nejprve si důkladně vymáčkneme vodu z brambor a cukety. Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme těsto konzistence "akorát". Pečící papír si nastříháme na čtverečky, dle nádoby, kterou máte k dispozici na pečení Vy. Já čtverečky stříhala cca. na 15 x 15 cm. Vložíme rovonoměrně do připravených mističek a poté vkládáme připravené těsto. Mističky můžete posypat nivou nebo jiným sýrem dle chuti.
Celé pečeme v troubě na 200 stupňů cca 40 až 50 minut.
Podáváme s kyselou okurkou. Přeji Vám všem dobrou chuť.
Podrobné info: